Déon Leon

Déon Leon, Geboren op 31 juli 1990 te Amsterdam is al bezig met zingen en dansen vanaf het moment dat hij kon praten en lopen.

Zijn grote uiteenlopende voorbeelden op dit gebied waren Michael Jackson en Rene Froger. Na het zien van het eerste seizoen van “Idols” wist hij het zeker. Dit is wat hij wilt, een “Entertainer’’ worden. Hij besluit daarop zich nog veel actiever bezig te houden met het ontwikkelen van zijn zangtalent. Vanaf zijn 15de besluit Déon mee te gaan doen met verschillende landelijke talentenjachten in kroegen en cafe’s en niet zonder succes want de meeste won hij.
In de jaren na dit avontuur blijft Deon actief als zanger en doet veel verschillende dingen zoals, dinnershows, solo-optredens etc. In 2010 is Déon te zien in het RTL programma ‘’Sunday Night Fever’’ en doet een gooi naar de hoofdrol in een musical. Op 1 Januari 2011 staat Déon opnieuw in de finale van zo’n grote show maar eindigt op de 3e plek. Gelijk daarna word Déon gevraagd als lead-zanger van wellicht de bekendste coverband van Nederland ‘’This is Beethoven’’ En daarmee heeft Déon gelijk een volle agenda en treed door het hele land op voor veel verschillende feesten en partijen. In 2017 komt Déon met zijn eerste eigen solo single uit genaamd ‘’Geef Je Over’’.
In 2008 besluit Déon het groter aan te pakken en hij schrijft zich in voor de audtierondes van het SBS-6 programma “Popstars”. Deon zong zich door de auditierondes, liveshows en naar de Finale. Op 19 December 2008 wint Déon “Popstars” en beland daarmee in de Nieuwste Popsensatie van Nederland genaamd “RED’’.  Deon scoort met RED gelijk een nummer 1 hit met hun debuutsingle “Step into the light’’ Deze single is opgenomen in de wereldberoemde Abbey Road Studio’s in Londen. De studio van “The Beatles”. Na Step into the light zijn er nog twee singles opgenomen. Na 1 jaar besluit RED een punt te zetten achter hun samenwerking.
Een nieuwe sound in Nederland is geboren of zoals hij het zelf noemt ‘’Nederlandstalige Latin-pop’’. Déon is half Nederlands en half Antiliaans, op vakantie gaan naar Curacao voelt voor Déon ook als thuiskomen. Hij houd van zijn roots en de zomerse klanken van Salsamuziek. Maar als Déon op eigen bodem is duikt ‘ie’ het liefst een avond de kroeg in. En juist die 2 werelden wilt hij met zijn eigen sound samenbrengen. In de zomer van 2018 geeft Déon zijn allereerste Solo-concert met Live-band op het strand van Rockanje. En dit smaakt naar meer.. Inmiddels heeft Deon 6 singles uitgebracht en is vastberaden succesvol te worden. In Februari 2020 tekent Deon na 11 jaar weer een nieuw platencontract bij TOEKOMST MUSIC. En verwachten we in 2020 en de jaren erna nog veel te gaan horen van Déon Leon.

Laatste muziek

Laatste videos

Social Media