Edwin van der Toolen

Rondom Edwin van der Toolen hangt een soort magie, want waar je deze zanger ook ziet, één ding weet je zeker: Het wordt feest in de tent!

Edwin is zeer gevarieerd zanger, met een voorkeur voor Nederlandstalige liedjes, maar bovenal is hij een entertainer die stemmingen uitstekend aanvoelt en daarop weet in te spelen. Je hebt zangers en artiesten, maar Edwin van der Toolen past de titel van ‘artiest’ als een maatjas.

Hoe het allemaal begon…
Edwin van der Toolen (1979) groeide ver van de spotlights vandaan op in Delft. Maar Nederland zou van hem horen, dat was toen al duidelijk. In 1995 begon het avontuur en zette Edwin van der Toolen de eerste serieuze stappen op het podium. Hij gescout voor Nederlands eerste boyband ‘VELVET’ die we kennen van o.a. musicalster Charly Luske, VJ en presentator Jeroen Post en later acteur en zanger Robin Zijlstra. De groep bleek een groot succes en de jongens maakten hun opwachting in televisieprogramma’s als Carlo & Irene’s ‘Telekids’, Pauls ‘Laat de Leeuw’ en TMF’s ‘Toute Fabienne’. Na 4 jaar en enkele bescheiden hits was de koek op.

Op eigen benen
Het was tijd voor Edwin om de onhandelbare danspasjes en typische boyband songs achter zich te laten en zich te focussen op zijn solocarrière. De smaak kreeg hij pas echt te pakken toen hij verscheen in voorprogramma’s van Nederlandse artiesten als: Nick en Simon, Wolter Kroes, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Gordon. Toen ook zijn langgekoesterde wens om in Ahoy’ te staan in 2008 in vervulling ging nam zijn carrière een vlucht. Hij vond inspiratie in ‘De Toppers’ en kwam al snel onder het management van Gerard Joling terecht. Dit was voor Edwin een fantastische leerschool. “Het is geweldig om te kunnen leren door het kijken naar optredens van een zanger en entertainer als Gerard, hij is wat mij betreft een grootmeester”.

Toppers in Concert
Het duurde niet lang of de eerste Top-100 hit ‘Ga met me mee!’ was een feit. Twee jaar later volgde een nieuwe soloplaat: ‘Leef je leven’ was een groot succes en kwam op 43 in de Top-100 terecht en bereikte in de iTunes Top-100 zelfs de 23e plaats. De fanbase groeide flink en werd alleen maar groter door zijn gastoptredens tijdens ‘Toppers in Concert 2012’. “Zingen in de ArenA voor ruim 67.000 uitzinnige bezoekers per avond, een onvergetelijk avontuur!”

Edwin in Concert
Dat optreden bij Toppers in Concert was een grote inspiratiebron voor Edwin en sindsdien organiseert hij een jaarlijks terugkerende show in hartje Rotterdam; Edwin in Concert. Dat was een schot in de roos. Edwin in Concert is inmiddels een begrip geworden en wordt door menigeen betiteld als het kleine Rotterdamse broertje van Toppers in Concert. Met een bijna drie uur lang repertoire van meer dan zeventig Nederlandse en internationale liedjes kan de zanger jaarlijks rekenen op een uitverkocht concert. Bekende collega’s als André Hazes, Ruth Jacott, Anita Meyer, Karin Bloemen stonden hem bij. Dit jaar is Edwin in Concert voor de 5e maal op rij uitverkocht.

Doorbraak
Na een reeks nieuw uitgebrachte singles; o.a. een remake van ‘Wie kan mij vertellen’, ‘Hup Faldera’ en ‘Zeven Zonden’ zinspeelt Edwin mijn zijn nieuwe single op een grote landelijke doorbraak. Het wordt iets heel anders dan wat men van Edwin gewend is. “Ik heb altijd geroepen, als de juiste plaat voorbij komt, dan wil ik één keer gek doen, één keer alles uit de kast trekken en al mijn spaarcentjes investeren en de plaat van mijn leven maken”. De nieuwe single van Edwin wordt verwacht op 24 oktober 2019.

Laatste muziek

Laatste videos

Social Media