Wesley Klein

Laatste muziek

Laatste videos

De uit Leiden afkomstige Wesley Klein begint met zingen als hij 15 jaar is. In 2007 neemt hij zijn eerste single ‘Adios My Love’ op. Een jaar later volgt er een tweede single, ‘Feest Van De Liefde’.

In juli 2009 doet hij auditie voor de tv hitserie Popstars. De jury is onder de indruk en ook het Nederlandse publiek stemt massaal op de Leidenaar. Samen met mede-Popstars Kim, Kristel en Joshua staat hij begin 2010 in de finale. Met een platencontract op zak en zijn single ‘You Raise Me Up’, mag Wesley zich uiteindelijk de winnaar van Popstars noemen.

Zijn debuutalbum ‘Vandaag en Morgen’ verschijnt in 2010 en hij zingt de sterren van de hemel als speciale gast tijdens ‘Toppers in Concert’. René Froger nodigt hem uit om hem toe te zingen tijdens zijn 50ste verjaardag in Carré.

In september 2012 volgt zijn studio album ‘Volg Je Hart’. In 2013, 2014 en 2015 staat Wesley als gast, samen met Danny Froger en Danny Nicolay, in de Half Time Show van de Toppers in Concert. In een uitverkochte Amsterdam ArenA zingt hij voor meer dan 70.000 enthousiaste mensen.

Na het succesvolle optreden van de drie mannen in 2013, wordt in 2014 ‘GENTS’ opgericht.
Samen met Danny Froger en Danny Nicolay is hij enorm succesvol.  Naast de diverse meezingacts lanceert GENTS begin 2014 hun eerste single ‘Dans en Zing’, dat een mega succes wordt. Hierop volgt in 2015 weer een hit: ‘Geheime Liefde’.

Ook solo zit Wesley niet stil, met frisse, jonge producties gaat hij verder op zijn ingeslagen weg. De zomer van 2015 wordt opgevrolijkt met zijn uitvoering van “Omdat ik zo van je hou”, een cover die geüpgrade  is naar een ‘Spaans’ getint feestnummer.

Het jaar 2016 begint goed voor Wesley Klein met de release van zijn nieuwe album ‘Onderweg’, dat enthousiast ontvangen wordt. De schijf is gevuld met fijne, dansbare nummers. In augustus 2016 lanceert Wesley zijn single: ‘Waarom Dans Je Niet Met Mij’. Een vrolijk, up-tempo liedje waarvan de videoclip in amper anderhalve week tijd al meer dan 35.000 keer bekeken wordt op YouTube.

Doordat zijn solocarrière als de brandweer gaat, lukt het hem niet meer om samen met GENTS verder te gaan. In 2017 stapt Wesley uit Gents. Hij belooft zijn trouwe fans om meer van zich te laten horen, maar dan wel solo. Naast een aantal singlereleases, beleeft Wesley een persoonlijk hoogtepunt in dit jaar. In juli treedt de sympathieke zanger in het huwelijk met de liefde van zijn leven.

Het succes blijft aanhouden. In de zomer van 2018 scoort hij de Nederlandse zomerhit van het jaar samen met Monique Smit getiteld: ‘Mooier Dan Mooi’.

In het najaar van 2019 tekent Wesley een nieuw platencontract met Toekomst Music en zal met een heel nieuw team, onder leiding van producer John Dirne, de komende jaren heel veel muziek gaan uitbrengen. De fans van Wesley zullen dus op hun wenken bediend worden en heel veel Wesley Klein gaan horen en zien.

Deze samenwerking resulteert in een eerste singlerelease, die op 15 januari 2020 zal plaatsvinden. Met het nummer ‘Nou Ben Ik Aan De Beurt’ maakt hij met dit team een frisse start.

Social Media