Wij spreken vandaag met de nieuwste aanwinst van ons label: Jill Helena. Je kent haar onder andere van The Voice Of Holland (2013) en als een van de winnaars van het programma All Together Now (2020). Tevens heeft ze een duet opgenomen met Thomas Berge en is ze 4 jaar lang de stem van ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ geweest.

Hoe was het om het programma ‘All Together Now’ te winnen?

”Het was geweldig om ‘All Together Now’ te winnen”, zegt Jill! ‘’Ik ging er heel erg open in en wilde vooral genieten en mijn eigen ding doen. Ik was van tevoren totaal niet bezig met het wedstrijd gevoel. Daardoor kon ik goed in het gevoel kruipen toen ik het  finale lied zong, en dat heeft denk ik iedereen gemerkt,” vertelt ze.

Hoelang ben je al bezig met het maken van muziek?

”Toen ik  13 jaar was stond ik al op verschillende podia. Ik ben begonnen met talentenjachten om zo podiumervaring op te doen, en dat groeide uit naar betaalde optredens en zo verder.” Ook vertelt Jill dat ze veel in Amerika is geweest om daar studio ervaring op te doen. ‘’Muziek is altijd een rode draad geweest in mijn leven, ik wist van kleins af aan al dat ik het allerliefste wilde zingen!’’ Jill vertelt dat haar moeder overal mee naartoe ging, zodat ze zoveel mogelijk ervaringen op kon doen. ‘’Als zij me niet zo zou hebben gesteund was het misschien wel heel anders afgelopen. Misschien een leuk feitje”, vertelt Jill ‘’Mijn artiesten naam ‘Helena’ is de tweede naam van mijn moeder, toen ik in LA was moest ik een artiestennaam verzinnen. Samen met mijn Publisher hebben we toen deze naam bedacht, ook als een soort van eerbetoon aan haar.’’

Wat betekent het nummer voor jou?

”Het nummer ‘’All By Myself’’ betekent iets heel speciaals voor mij. Ik ken het nummer natuurlijk al sinds ik een kind was, maar sinds een paar jaar kan ik er mijn eigen  gevoel aan ophangen. Het gaat er natuurlijk over dat je je alleen voelt, en hoopt dat je ooit eens “die ene” tegenkomt.’’ Jill is nu sinds 4 jaar vrijgezel, ze vertelt dat ze vele nare ervaringen in relaties heeft gehad. Met fysieke en mentale mishandelingen, gelukkig is ze er veel sterker uit gekomen! ‘’Als ik dit nummer hoor of zing, kan ik de pijn van toen erin leggen, en de hoop dat het misschien ooit wel gaat lukken bij mij.’’

Welke dromen heb je nog ?

‘’Mijn droom/doel is om met mijn eigen muziek grote concerten te kunnen geven. Bijvoorbeeld in de Ziggo Dome, dat zou toch wel echt geweldig zijn! Mijn eigen té gekke show waar iedereen op af komt!’’ Jill zou het ook helemaal geweldig vinden om voor Nederland naar het Songfestival te gaan. ”Dat staat heel erg hoog op mijn lijst”, vertelt ze met een grote glimlach. Van kleins af aan had Jill verschillende idolen. ‘’Mijn grote voorbeelden zijn; Whitney Houston, Mariah Carey, Celine Dion en Christina Aguilera. Vooral in mijn tienerjaren was Christina mijn grote voorbeeld, daar heb ik een hoop van geleerd. Tot op de dag van vandaag zing ik nog steeds warm met liedjes van Mariah Carey. Deze nummers blijven mooi, en zitten precies in mijn vocal range, dus heerlijk om in de auto lekker mee te zingen voor een optreden!”

Heb jij speciale gewoontes om jouw stem optimaal te houden?

”Ik houd er verschillende gewoontes op na om mijn stembanden soepel te houden. Vooral heel veel rusten/slapen en dagelijks zingen. Ik zing vaak tijdens het douchen en opmaken, en in de auto als ik ergens naartoe moet.” Voor een optreden zorgt ze ervoor dat ze altijd eerst warm zingt in de auto. ‘’Misschien een beetje hard voor degene die naast me zit.’’ Verder heeft Jill ook nog een geweldige stem masseuse, waar ze regelmatig naartoe gaat. ”Zij geeft sportmassages in de keel/nek area waardoor de spieren om je stembanden heen soepel blijven en je heesheid tegen kunt gaan of kunt verhelpen.’’

Welke hoogte en dieptepunten heb jij gehad in je muziekcarrière?

‘’Dieptepunten ervaar ik eigenlijk niet zo, ik leer van veel dingen die ik meemaak. Als ik dan toch iets zou moeten bedenken is het misschien dat ik af en toe eens een  gevoel van opgeven heb gehad, omdat het echt geen makkelijke wereld is! Maar ik zal nooit opgeven. Muziek en zingen zit in mij en ook al verlopen sommige projecten niet hoe je hoopte, opgeven is geen optie, daar zou ik juist heel ongelukkig van worden denk ik.’’ Hoogtepunten heeft Jill gelukkig wel een hele hoop! ‘’Een van mijn meest recente hoogtepunten is natuurlijk het winnen van ‘All Together Now’ en wat dat teweeg heeft gebracht!’’ Jill vertelt dat ze nu een geweldig team om haar heen heeft verzameld, en super vereerd is dat Han Kooreneef de prachtige bewerking; “Alleen Mezelf” voor haar heeft geschreven en John Dirne de productie heeft gemaakt. ‘’Dat zijn toch wel mijn meest recente hoogtepunten!’’

Toekomst

Author Toekomst

More posts by Toekomst